Winnende foto’s World Press Photo 2015 in de Der Aa-kerk

GRONINGEN / 2-10-2013 / Exterieur Der Aa kerk aan de Vismarkt. / Foto: Omke Oudeman

GRONINGEN / 2-10-2013 / Exterieur Der Aa kerk aan de Vismarkt.    / Foto: Omke Oudeman

GRONINGEN – Ook dit zijn jaar de winnende foto’s van World Press Photo weer in de Der Aa-kerk in Groningen te bezichtigen. De tentoonstelling is geopend van vrijdag 20 november tot en met zondag 13 december.

Indrukwekkende nieuwsfoto’s
De tentoonstelling in het koor van de Der Aa-kerk toont een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door ’s werelds beste fotojournalisten. De fototentoonstelling reist over de hele wereld en wordt in meer dan negentig wereldsteden geëxposeerd. Er worden intrigerende beelden getoond uit het dagelijks leven, natuur, sport en kunst en cultuur.

Prestigieuze prijzen
World Press Photo heeft in januari dit jaar voor de 58e keer haar prestigieuze prijzen uitgereikt aan internationale persfotografen. “Alle foto’s van de tentoonstelling zijn enorm indrukwekkend”, aldus het bestuur van Wereld Pers Foto Groningen. “Sommige beelden zijn pijnlijk om te zien, maar we vinden het des te belangrijker om deze beelden naar Groningen te halen en hiermee mensen bewust te maken van wat er in de wereld gebeurt.”. Naast de World Press Photo tentoonstelling zijn de winnende foto’s van de Online Fotocompetitie en Fotomarathon terug te zien in de Der Aa-kerk. Lokaal talent en hobbyfotografen krijgen hierdoor de kans hun werk terug te zien naast de wereldberoemde World Press Photo-tentoonstelling.

Stichting Wereld Pers Foto Groningen 
​In 2004 heeft een groep actieve studenten de Stichting Wereld Pers Foto Groningen (WPFG) opgericht met als doel om de wereldberoemde World Press Photo-tentoonstelling naar Groningen terug te brengen, nadat deze enige tijd van de culturele agenda van de stad was verdwenen. Op deze manier wil de stichting aandacht schenken aan de fotojournalistiek en de daarmee gepaard gaande mondiale thematiek.

Stichting WPFG stelt zich ten doel om de aandacht voor internationale persfotografie te vergroten en door middel van de fototentoonstelling het debat over grensoverschrijdende maatschappelijke en culturele vraagstukken te stimuleren. Hiermee wil de stichting bijdragen aan democratie en persvrijheid voor iedereen.

Openingstijden
vrijdag  20 november tot en met zondag 13 december 2015, dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur
Behalve op zaterdag 12 december, de tentoonstelling is dan geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Avondopenstellingen:
Donderdag 26 november van 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 3 december van 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 10 december van 10.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag 12 december van 18.00 tot 20.00 uur
Actuele openingstijden zijn te zien op de website wpfgroningen.nl

Entree
Volwassen: € 7,-
Scholieren, student en 65+: € 5,-
Kinderen (4 tot 12 jaar): € 3,-

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op wpfgroningen.nl.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen