De 58e editie van de Plantsoenloop is klaar voor de start

NoorderplantsoenGRONINGEN – Op zaterdag 7 november kan iedereen weer hardlopen door het Noorderplantsoen tijdens de 58e editie van de Plantsoenloop. Meelopen kan, met name voor kinderen, aan de 1 km en 2 km of 4 km Scholierenloop. Daarnaast is er de 4 en 8 km Runnersworld recreantenloop of de 4 en 8 km wedstrijdloop.

Vanaf 11.30 uur is de start voor de 1 km Kidsrun in verschillende groepen voor 4 tot en met 9 jarigen. Vervolgens is om 13.00 uur de 4 of 8 km wedstrijdloop gevolgd door de 2 km Scholieren om 13.45 uur loop en om 14.15 uur de 4 km Scholierenloop. Als laatste start is om 15.00 uur de beurt aan de Runnersworld recreantenloop voor 4 of 8 km.

Net als in 2014 is het Jeugdsportfonds Groningen verbonden aan het sportieve evenement. Doormiddel van donaties bij de online inschrijvingen en de collectanten die op de dag zelf rondlopen wordt geld ingezameld. Jeugdsportfonds Groningen besteed het geld aan sportkleding en lidmaatschappen voor kinderen tot 16 jaar, voor wie het anders financieel niet mogelijk zou zijn om te sporten.

Vorig jaar stonden meer dan 2.600 wedstrijdatleten, recreanten en scholieren aan de start van het heuvelachtige parcours in het Noorderplantsoen. Bij de 4 km wedstrijdloop werd Wouter Ploeger (12.18) uit Groningen eerste. Bij de vrouwen was dit de uit Groningen afkomstige Yasmin Hillebrink (14.10). De 8 km is gewonnen door Frank Blikslager uit Groningen in een tijd van 26.20. Bij de vrouwen was Marcella Herzog (28.34) uit Groningen de snelste.

Mensen kunnen zich nog individueel aanmelden voor het hardloopevenement via de na-inschrijving op de website door online het formulier in te vullen op www.plantsoenloop.nl.