Tweeduizend kerstmannen en -vrouwen sprinten door de binnenstad

KerstmannenGRONINGEN – Op zaterdag 19 december om 21.00 uur vindt voor de tweede keer de Santa Run in Groningen plaats. 2000 kerstmannen en kerstvrouwen rennen in volledig kersttenue door het centrum van Groningen. Er wordt in twee rondes een afstand van 5 km afgelegd met start en finish op de Grote Markt. Natuurlijk kan men ook kiezen voor een ronde van 2,5 km.

Zoals ieder jaar is er komende decemberperiode een speciale winterprogrammering in de stad: met kerstbomen, sfeervolle verlichting, gezellige muziek en dus een heus kerstgevoel. Het goede doel van de Santa Run is net zoals vorig jaar de Voedselbank Groningen. Het goede doel wordt gesteund door donaties die deelnemers bij hun inschrijving kunnen doen. Vorig jaar is er door deelnemers in totaal een bedrag van € 911,- gedoneerd aan de Voedselbank Groningen. Hiermee werden kindertandenborstels en tandpasta aangeschaft. Net zoals vorig jaar wordt er ook dit jaar opgeroepen cadeaus en boodschappen mee te brengen op 19 december.

De voordelige voorinschrijving loopt t/m 7 december. Deelname bedraagt 15 euro inclusief kerstmanpak met muts en een drankje achteraf. Meer informatie en inschrijven via www.santarun-groningen.nl.