Avondcollege over bevende ondergrond van onze regio: ’De aarde in rood, groen en wit’

 

HoogezandHOOGEZAND – Onder de noemer ‘Aletta Avond Academie’ organiseert het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand ieder jaar een aantal populair wetenschappelijke lezingen, die voor belangstellenden gratis toegankelijk zijn. Op maandagavond 16 november, aanvang 19.30 uur, staat er een lezing over de bevende ondergrond van onze regio op het programma. Salomon Kroonenberg – geoloog en emeritus hoogleraar aan de TU Delft – komt vertellen over de vorming van delfstoffen / fossiele brandstoffen door extreme klimaatveranderingen in het verleden.

Klimaatverandering is van alle tijden. Geoloog Salomon Kroonenberg neemt de bezoekers van de lezing 250 miljoen jaar mee terug in de tijd. Hij vertelt over de belangrijkste klimaatextremen en wat deze aan delfstoffen hebben opgeleverd. Bijvoorbeeld het Groningen aardgasveld, een van de grootste velden op aarde.

Salomon Kroonenberg is emeritus hoogleraar geologie TU Delft. In de loop der jaren had hij gastoptredens in diverse televisieprogramma’s. Op zijn vakgebied schreef hij een tweetal populair wetenschappelijke boeken: De menselijke maat. De aarde over tienduizend jaar (2006) en Waarom de hel naar zwavel stinkt. Mythologie en geologie van de onderwereld (2011).

De lezing ‘De aarde in rood, groen en wit’ zal plaatsvinden in de theaterzaal van de locatie aan de Laan van de Sport 4 in Hoogezand. De zaal is om 19.00 uur open. In verband met het groot aantal te verwachten bezoekers is aanmelden gewenst. Dit kan via de button op de schoolsite www.aletta.nl of door te bellen naar de administratie van het dr. Aletta Jacobs College: 0598-350250.