Dag van de Mantelzorg in Winsum

Mantelzorg WinsumWINSUM – Deze maand organiseert het Steunpunt voor mantelzorgers in de gemeente Winsum op 11 november 2015 de Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze dag zijn er diverse activiteiten om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten als blijk van waardering voor het bijzondere en waardevolle werk dat zij verzetten.

De gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE) zijn gezamenlijk begonnen met de ontwikkeling van mantelzorgbeleid. In het beleid wordt aandacht besteed aan hoe mantelzorgers in de gemeenten het best ondersteunt kunnen worden. De BMWE-gemeenten willen mantelzorgers graag betrekken bij deze ontwikkeling. Ze organiseren hiervoor in het najaar een bijeenkomst en zetten een enquête uit onder mantelzorgers.

Mensen die willen deelnemen aan de ‘Dag van de mantelzorg’ of meer informatie willen over hoe de BMWE-gemeenten mantelzorgers willen betrekken bij het beleid, kunnen contact opnemen met het Steunpunt mantelzorg Winsum: mw. Ria Maring, T: 06 – 48874340, E: r.maring@s-w-d.nl. Ook mantelzorgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken kunnen hier terecht. Meer informatie over de Dag van de mantelzorg is te vinden op www.winsum.nl.