Hanzehogeschool komt met minor speciaal voor vluchtelingen

Hanzehogeschool GroningenGRONINGEN – De Hanzehogeschool in Groningen heeft sinds kort een nieuwe minor, die speciaal ontwikkeld is voor vluchtelingen. De ‘Grotius Minor’ is vernoemd naar Hugo de Groot en is ontwikkeld door medewerkers van de Hanzehogeschool.

De Grotius Minor is bedoeld voor vluchtingen die verblijven in Noord-Nederland, voldoende beheersing hebben van de Nederlandse taal en die in staat zijn om op hoger onderwijsniveau te studeren. Het doel van De Grotius Minor is om vluchtelingen in contact te brengen met het Nederlandse hoger onderwijs en ze de gelegenheid te bieden om een stap vooruit te zetten in hun integratie- en inburgeringsproces. Het onderwijsprogramma bevat onderdelen die van belang zijn voor het integratie- en inburgeringsproces van de vluchteling. Voorbeelden zijn Nederlandse & Engelse taal, Interculturele Vaardigheden & Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast wordt intensief aandacht besteedt aan (studie)loopbaanbegeleiding.

De Grotius Minor wordt maandag 9 november afgetrapt met een introductiebijeenkomst (15.00 – 18.00 uur) in het auditorium van de Van Doorenvest van de Hanzehogeschool Groningen. De cursisten zullen hier kennismaken met de Hanzehogeschool, de docenten en studenten, de stad Groningen en met elkaar. Een week later, op 16 november, starten de colleges.

Vrijdag 6 november vindt een informatiebijeenkomst plaats bij Humanitas in Groningen. Deze bijeenkomst begint om 13.00 uur. Belangstellenden kunnen een brochure opvragen of zich aanmelden door een e-mail te sturen naar vluchtelingenminor@org.hanze.nl of bij Humanitas of Vluchtelingenwerk.