Universiteit Groningen wil Zeehondencrèche Pieterburen nieuw leven inblazen

Groningen UniversityGRONINGEN – Deze week gaat een nieuwe “business challenge” van de FEB Careers Company van de Rijksuniversiteit Groningen van start. De uitdaging voor 25 internationale studenten is om nieuwe kansen te creëren voor de Zeehondencrèche Pieterburen. Kansen waarmee de crèche haar aantrekkingskracht kan vergroten, en meer mensen bereikt. Het belang van bijdragen aan de lokale economie en sociale groei van de regio spelen hierbij een belangrijke rol.

De Zeehondencrèche Pieterburen zoekt op dit moment naar een methode om de rol die zij vervult als toeristische attractie nieuw leven in te blazen. Dit is nodig, omdat enerzijds bezoekersaantallen dalende zijn, maar voor de crèche belangrijker: zij heeft een nieuw verhaal te vertellen. Zij wil graag mensen kennis laten maken met de zeehond en het belang van zijn leefomgeving, de zee. Daarnaast erkent de Zeehondencrèche dat ze in deze rol een belangrijke lokale impuls geeft aan economische en sociale aspecten.

Dit maakte de Zeehondencrèche een perfect onderwerp voor de FEB Careers Company Business Challenge. Een paar keer per jaar worden 25 internationale studenten Economie & Bedrijfskunde uitgedaagd een zakelijk model te maken op basis van de vraag vanuit een bedrijf. Zo zijn Shell en Nam in het verleden al aan bod geweest, maar nu heeft de Careers Company de keuze gemaakt voor een goed doel: de Zeehondencrèche, vanwege haar grote lokale betrokkenheid en de interessante vraag.

De Business Challenge wordt voor de Zeehondencrèche ondersteund vanuit Rabobank Noordenveld West Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Belangrijkste drijfveer van beide voor de betrokkenheid bij de ‘business challenge’ is het stimuleren van het ontwikkelen van handvatten die een bijdrage leveren aan de economische en sociale groei van de crèche en haar omgeving en toerisme in het algemeen in Noord Groningen.