Opkomend talent krijgt podium

GroningenGRONINGEN – Het nieuwe seizoen van Urban House Groningen is al behoorlijk op gang. Dans en muziektalenten zijn de afgelopen maanden hard aan de slag geweest en nu is het tijd om dit talent een podium te bieden. Voor de dansers zal dit zijn op zondag 15 november en de muziekavond is op woensdag 18 november.

De muziek acts richten zich op hiphop en doen dit allemaal op hun eigen manier. Het uiten van gevoel, een mening of emotie, daar gaat het om. Alle talenten die op de podiumavond optreden hebben zich goed voorbereid in 2 verschillende trajecten.

De talenten Yung Rooks, DK, Mc One.No en Fhilly Badass hebben zich goed voorbereid in het project “starten met repeteren”, waar ze hun tracks tot in de puntjes hebben uitgewerkt. In het “werklab topset” hebben Luc-C, Raicho, Revo en HWM hun beste nummers verwerkt in een showcase van 15 minuten. Beide projecten werden begeleid door Groningse rapper Roberto Tan.

 

Tijdens deze bijzondere editie van Podium New Attraction dans is de première van de allereerste Urban House Groningen dansproductie genaamd “Dancing Words”.  Dit is een korte theatervoorstelling, gemaakt met talentvolle dansers en spoken word artiesten uit Noord Nederland onder leiding van Mohamed Yusuf Boss. Dancing Words gaat over energie. In de voorstelling komen verschillende soorten energie aan bod: kinetische energie, gravitatie-energie en kernenergie. Actie en reactie in energievelden worden vertaald in dans en spoken word.

Daarnaast staan er tien talentvolle acts uit Groningen en omstreken op het podium: My Team, Prototype, Project Sedap, Mixed Souls, Regomar, Candy Soda Popcorn, Pandamonium, Rock Paper Sisters, Centa en de avond wordt afgesloten met een jamsessie die wordt ingeleid door het Urban House Groningen Freestyle team

Podium New Attraction Dans begint om 19:30 op zondag 15 november en Podium New Attraction Muziek begint om 20.30 op woensdag 18 november in poppodium Simplon, de entree is €2,50.