De ‘Grootste collectebus voor een toekomst zonder Alzheimer’ in Groningen

KnipselGRONINGEN – Vanmiddag bezocht de grootste collectebus van Nederland Groningen in het kader van de jaarlijkse landelijke collecte voor Alzheimer. De ‘Grootste collectebus voor een toekomst zonder alzheimer’ maakte een stop op de Grote Markt waar een groep van 150 studenten ‘Verzorging en verpleging’ van het Alfa College ROC te Groningen gezamenlijk collecteerden voor het goede doel. Sofia Dragt, finalist van ‘De beste singer songwriter van Nederland’ verzorgde een speciaal optreden. Ook wethouder Ton Schroor, verantwoordelijk voor onder andere zorg en welzijn, was aanwezig om de grootste collectebus van Nederland te verwelkomen in Groningen. Alleen al in Groningen (stad) zijn er op dit moment meer dan 2.200 mensen die een vorm van dementie hebben. En als er niet snel een oplossing gevonden wordt, zal dat aantal de komende jaren alleen maar verder stijgen.

Foto: Danny van den Berg