Expositie in de Kerk van Klein Wetsinge

werk_Noor_AgterGRONINGEN – In de kerk van Klein Wetsinge is van 8 december tot en met 14 februari een expositie van beeldend kunstenaars Noor Agter en Rieneke Gollnau te bezichtigen.

Sinds juni is de verbouwde kerk van Klein Wetsinge (gelegen tussen Sauwerd en Winsum) weer volop in gebruik. Zo zijn er regelmatig tentoonstellingen, concerten en lezingen in de kerk. Binnenkort is er het werk van twee Groningse kunstenaars te zien.

Noor Agter
Beeldend kunstenaar Noor Agter en woont en werkt al bijna veertig jaar in Eenrum. Ze is geboren in Utrecht, maar heeft uiteindelijk wortel geschoten in het Noorden. De luchten, de stilte, de ruimte en de directheid van de mensen zorgden ervoor dat zij zich in Groningen meteen thuis voelde. Agter werkt vaak met papier-maché, gevonden hout op het wad en ijzerdraad. Daarmee vormt ze vleugelachtige objecten en natuurvormen. Ze heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Installaties spreken haar aan, omdat je daar de ruimte mee kan beïnvloeden en de lucht mee in beweging kan brengen.

reitdiep december 2013

Rieneke Gollnau
In de kerk van Klein Wetsinge exposeert Noor Agter haar werk samen met het schilderwerk van Rieneke Gollnau. Zij volgde de lerarenopleiding Tekenen en Textiel en vervolgens de vrije richting aan de Academie Minerva in Groningen. Technieken die zij gebruikt zijn onder andere een combinatie van schilderen, drukken, collage en sjabloneren. Belevenissen en emoties bepalen de kleur en thema’s van haar werk, waarin zij haar omgeving reduceert tot ritmes van vorm en geabstraheerd kleurgebruik. Zij vertaalt haar landschappen in een spel van uitbundig contrasterende kleuren en vlakken. Gollnau nodigt bezoekers uit om onze omgeving op een nieuwe manier te zien en om onze verder zo vaste aanname van de werkelijkheid te verbreden.

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken grondig gerestaureerd en verbouwd. Het monument is nu zeer geschikt voor diverse culturele, particuliere en culinaire evenementen. Er zijn regelmatig exposities, concerten en lezingen in de kerk. Ook kunnen bezoekers er dagelijks terecht voor een lunch of een kop koffie met taart.

De entree is gratis en de expositie is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur in de kerk van Klein Wetsinge, Valgeweg 12, 9773 TK in Wetsinge.