Lichtengelen maken in de kerk van Leegkerk

GroningenGRONINGEN – Op zoek naar een leuke en gratis activiteit met kinderen? Kom naar Kleintje Cultuur in de kerk van Leegkerk, aan de rand van de stad Groningen. Zondagmiddag 13 december is de derde editie van Kleintje Cultuur van dit jaar. Deze middag staat geheel in het teken van knutselen.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen tijdens deze middag in de middeleeuwse kerk van Leegkerk een eigen lichtengel maken, samen met docenten en beeldend kunstenaars Hilda Top en Anja Lofvers van de Kinderwerkplaats bij VRIJDAG. Er worden allerlei materialen met elkaar gecombineerd, waardoor iedereen zijn eigen prachtige engel maakt. Met aan het eind een fascinerend lichtengelenfeest.

Bijzondere Locaties Groningen, Stichting Oude Groninger Kerken en VRIJDAG organiseren samen Kleintje Cultuur in de kerk van Leegkerk: gezellige culturele middagen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Tijdens deze middagen zijn er leuke culturele activiteiten voor kinderen en kunnen ze gratis kennismaken met een zeer uiteenlopend aanbod. Dit is de een-na-laatste Kleintje Cultuur van dit jaar. De laatste Kleintje Cultuur van dit jaar is op woensdag 23 december, die middag staat in het teken van bouwen.

Lichtengelen maken kan op zondag 13 december 2015 van 14.00 uur tot 16.00 uur. De entree voor Kleintje Cultuur is gratis. Leeftijd Lichtengelen: 6 t/m 12 jaar. Het vindt plaats in de kerk van Leegkerk aan de Leegeweg 38, 9746 TC, Groningen. Zie ook www.blgroningen.nl/agenda