Vanaf begin december aanpak kades Noord-Willemskanaal

Noord-Willemskanaal2GRONINGEN – De provincie Groningen gaat de kades langs het Noord-Willemskanaal tussen Groningen en Haren aanpakken. De beschoeiingen zijn aan vervanging toe. De werkzaamheden hiervoor worden in delen aanbesteed.  Eerder zijn de damwanden tussen de Meerwegbrug en de grens met Drenthe al aangepast. Nu is het deel aan de oostkant tussen de Meerwegbrug in Haren en de Van Ketwich Verschuurbrug in de stad aan de beurt.

In afstemming met de waterschappen worden de beschoeiingen langs de kant geschikt gemaakt voor de dijken die erachter liggen. De dijken moeten later nog worden aangepast. Aannemer Beens Groep BV uit Genemuiden start in de week van 7 december met de werkzaamheden. In de weken daarvoor vindt de aanvoer en opslag van de nieuwe stalen damplanken plaats. De planken komen deels te liggen op de plek waar de werkzaamheden plaatsvinden en deels  op de loskade bij de Meerweg/oprit A28. Alle werkzaamheden, het verwijderen en aanbrengen van de damwand en het grondwerk vinden vanaf het water plaats. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in maart 2016 klaar, afhankelijk van het weer.
Vanwege de veiligheid moet het dichtbijliggende fietspad op de oostelijke dijk tijdelijk worden afgesloten. Fietsers worden omgeleid over de Hoornsedijk aan de westkant van het kanaal.