Evenementenagenda Groot Groningen

EvenementRACE – Op woensdag 2 december 2015 organiseert zwembad Tropiqua in Veendam een spectaculaire glijbaanrace voor alle basisschoolkinderen met een zwemdiploma. Tussen 14:00 en 16:00 uur wordt er per leeftijdscategorie gekeken wie het snelst beneden is. Opgeven kan door te mailen naar eva.kappen@dekompanjie.nl of te bellen met telefoonnummer 0598-652300.

WANDELING – Op 4 december 2015 organiseren Winny Wesdorp van Zonlicht en Wilma Musters-Hoomoedt van De Spiegel een stiltewandeling. De kosten van deze stiltewandeling zijn 15 euro (inclusief koffie/thee en wat lekkers). De start is om 9:30 u vanaf het parkeerterrein van het Klooster Ter Apel, Boslaan 3-5, 9561 LH Ter Apel.

UITTOCHT – Op zondag 6 december vertrekt de Sint weer naar Spanje. Speciaal voor iedereen die de goedheiligman wil uitzwaaien komt hij deze middag naar het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek, om van daaruit per trein naar Spanje te vertrekken. Vanaf 14:00 uur zijn kinderen samen met hun ouders of opa en oma gratis van harte welkom in de filmzaal van het museum om zo afscheid te nemen van de Sint. Om ca. 14:45 uur vertrekken zij vanuit het station per trein naar Spanje.

DEBAT – Op maandagavond 7 december vindt er in het Groninger Forum een debat plaats over de toekomst van het basisonderwijs. Centraal staat de vraag wat kinderen moeten leren om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Het debat begint om 20:00 uur en de entree is 5 euro.

CONCERT – Op zaterdag 12 december wordt er een concert gehouden in samenwerking met Luthers Bach Ensemble. Aanvang 15.30 uur in de der Aa-kerk, Akerkhof 2, Groningen. Toegangsprijs 30,00/25,00/9,00 euro (1e/2e rang/student).

DIENST – Op zaterdag 12 december om 19:00 uur is er een volkskerstzangdienst RK kerk te Oude Pekela. De kerk is open vanaf 18:00 uur, vol is vol.

KERSTMARKT – Op zaterdag 12 december van 10:00 tot 14:00 uur, is er een gezellige kerst/wintermarkt met live muziek, verzorgd door de jeugd. Deze markt wordt gehouden in het ‘Het Tehuis’ Ds.Sicco Tjadenstraat C 40 in Nieuwe Pekela.

VOORSTELLING – ‘The Lion King’, uitgevoerd door de Winschoter Kunstrolschaatsclub en de dansafdeling van de Muziekschool zal op zaterdag 12 december in De Klinker te zien zijn. Aanvang: 19:30 uur en de entreeprijs is 7,50 euro.

KERSTFEEST – Chr. Muziekver. Excelsior Nieuwe Pekela houdt een unieke Kerst Sing-Inn in pittoreske sfeer in een stal op het Pekelse platteland. Zoals het Kerstfeest bedoeld is, is het een laagdrempelige Kerst Sing-Inn waar iedereen welkom is. De entree is gratis. Op vrijdag 18 december 2015 wordt het kerstconcert gehouden aan de Beneden Polderweg op de grens van Oude en Nieuwe Pekela, aanvang 19:30 uur.

JUBILEUM – Het popkoor van Oost Groningen “The Blue Happy Bacon” viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Het concert is op vrijdag 18 december 2015 in de Vennekerk in Winschoten. Aanvang 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via info@thebluehappybacon.nl.

WANDELING – VVV Bedum organiseert een kerstwandeling op vrijdag 18 december 2015 om 18:30 uur bij de VVV-locatie aan de Kapelstraat 3 in Bedum. De kosten zijn 3 euro per persoon en voor donateurs 2,50 euro. Kinderen mogen mee voor 1,00 euro.

KERSTCONCERT – Het kerstprogramma van het Collegium Musicum Loppersum bestaat dit jaar uit een grote diversiteit aan muziek uit verschillende kerkelijke tradities. Een ‘cross-over’, een prachtige staalkaart van zeer geliefde en daarnaast ook minder bekende kerstmuziek. Zaterdag 19 december 20:00 uur in de Petrus en Pauluskerk Loppersum. Kaarten 12,50 euro of 15 euro aan de deur.

KERSTCONCERT – Het Kamerkoor “Bel Canto” uit Winschoten onder leiding van Bouko Tichelaar geeft  op 20 december om 16.00 uur een kerstconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde. Van dit concert zal een CD-opname gemaakt worden. In de pauze wordt koffie en thee geserveerd. Entree  is 10 euro per persoon.

CULTUUR – Woensdag 23 december is het tijd voor de vierde editie van 2015 van Kleintje Cultuur in de kerk van Leegkerk: een gratis culturele middag voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Woensdag 23 december 2015 van 14.00 tot 16.00 uur. De entree voor Kleintje Cultuur is gratis.

DIENST – Op donderdag 24 december vindt er in de Waalse kerk een kerkdienst “Veillée de Noël” plaats, die zal worden geleid door Pasteur Richard Bennahmias. De aanvang van de dienst is om 19.30 uur. De dienst zal worden gehouden in de kerk van het Pelstergasthuis, Pelsterstraat 43 in Groningen.

NIEUWJAARSBAL – Team sport/cultuur Veendam en het Ouderenwerk van Compaen organiseren op 1 januari een nieuwjaarsbal van 20.00 tot 23.00 uur.  De entree is 5 euro inclusief een kopje koffie. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa bij VanBerensteijn van 1 december tot 19 december.

CONCERT – Het gezelschap Ton Sur Ton geeft zondagmiddag 27 december een concert in het onlangs verbouwde kerkje van Klein Wetsinge. De muziek wordt afgewisseld met verhalen en gedichten. Aanvang: 14.00 uur en entree is 10 euro. Aansluitend wordt er een high tea geserveerd. Prijs voor deze high tea is euro 12,50. Combiprijs concert en high tea is 20 euro. Reserveren voor deze high tea via inezgeenen@gmail.com of telefonisch: 06-54685405.

WANDELTOCHT – De werkgroep FLAL Oost Groningen organiseert jaarlijks een wandeltocht door het gebied van het Oost Groningerland. De Oude Loop wandeltocht zal komend jaar op 23 januari 2016 te Vlagtwedde plaatsvinden, van 09:00 tot 18:00. Startplaats: Partycentrum Rendering  Schoolstraat  8 Vlagtwedde, inschrijfgeld voor verenigingsleden 2,50 euro en niet-leden 4 euro. Voor meer informatie: 0597- 420075.

EXPOSITIE – Van 30 november 2015 tot 11 januari 2016 exposeert Karwan Abdulla in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.