Mission impossible: in 8 dagen heen en weer naar de Noordkaap

 Martin-li-Bert-reUITHUIZEN – Een tocht van ruim 7.500 km, kris kras door Scandinavië naar de Noordkaap in acht dagen tijd. Dit alles om geld op te halen voor het opvangtehuis van de organisatie Mission Possible in Oefa. Dat de tocht gaat plaatsvinden hartje winter maakt de uitdaging alleen maar groter.

Het initiatief van de actie komt van Martin Boeije uit Waalwijk. Als donateur is hij al jaren betrokken bij het werk van Mission Possible en is onder de indruk geraakt van het werk wat door de stichting in o.a. Rusland wordt gedaan. Om het werk van Mission Possible onder de aandacht te brengen van een groter publiek kwam Martin op het idee om een team in te schrijven voor de ScanCoveryTrial.

ScandinavieScanCoveryTrial is een autotoertocht die in 8 dagen tijd kris kras door Scandinavië gaat. Ruim 7.500 kilometer onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen die kunnen dalen tot wel minus 30 graden Celsius. Strikte naleving van de verkeersregels zijn van essentieel belang voor het wedstrijdelement. Er doen zo’n 80 teams mee, waarbij elk team individueel en per etappe op GPS-coördinaten een ideale tijd moet rijden. Vooraf is niet bekend hoe de route loopt. Wel is bekend dat deze editie van de ScanCoveryTrial de Noordkaap aan zal doen.

Martin heeft de ScanCoveryTrial al vier keer eerder gereden. “Het is een fantastisch avontuur maar ook een enorme uitdaging. De natuur is schitterend maar het is ook een zeer vermoeiende tocht. Het inschrijfgeld betalen we zelf. De auto, een Volvo XC90, waarmee we de reis gaan maken is beschikbaar gesteld door Volvo-dealer van Roosmalen uit Waalwijk. Hij zorgt ook voor de brandstofkosten en de winterbanden. Alle donaties gaan naar Mission Possible.”

Dit keer wordt Martin vergezeld door Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland. Die is blij met de actie. “Al jaren richt Mission Possible zich op hulpverlening aan kinderen  uit probleemgezinnen, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden in o.a. Rusland en Oekraïne. Bert: “Voor ons is deze actie heel erg belangrijk. Het stelt ons niet alleen in staat om kinderen in onze opvang te helpen maar laat ook zien dat er mensen zijn die zich hun lot aantrekken. Iedereen die een donatie doet wordt uitgenodigd om lid te worden van onze speciale Facebook-pagina om zo onze belevenissen tijdens de voorbereiding en tijdens de reis naar de Noordkaap te volgen. Naast de speciale Facebook-pagina maken we een blog met reisverhalen en foto’s en filmpjes van onze tocht“.

Mission Possible bereikt jaarlijks honderden kinderen in Rusland. In acht verschillende steden in Rusland heeft Mission Possible opvangtehuizen en rehabilitatiecentra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken. Meer informatie vindt u op www.missionpossible.nl.