Santa Run Groningen belooft denderend evenement te worden


SantaGRONINGEN – Zaterdagavond 19 december rennen om 21.00 uur een heleboel kerstmannen en –vrouwen door de binnenstad van Groningen. Er kunnen maximaal tweeduizend deelnemers meedoen. Het is mogelijk om een of twee ronden hard te lopen van 2,5 km per ronde. De start en finish is op de Grote Markt. Onderweg worden de deelnemers vermaakt en goed verzorgd en na de Santa Run zijn er een aantal Santa Run Afterparties in de binnenstad. Inschrijven is nog steeds mogelijk!

Iedere deelnemer ontvangt een startnummer en kerstmanpak inclusief muts en baard. De voordelige online voorinschrijving is t/m dinsdag 7 december. Daarna start de na-inschrijving. De na-inschrijving kan ook online óf op 19 december vanaf 19.00 uur op de Grote Markt, zolang het niet uitverkocht is. Deelname bedraagt dan € 18,-. Alle deelnemers krijgen een kerstmannenpak, baard, muts, medaille en drankje achteraf.

Om 20.45 uur is er een gezamenlijke warming- up en het startschot wordt gegeven om 21.00 uur. Net als vorig jaar is de Voedselbank Groningen het goede doel van de Santa Run. De Voedselbank wordt gesteund door donaties bij inschrijvingen. Daarnaast worden alle deelnemers en toeschouwers opgeroepen om kerstcadeaus of producten mee te nemen naar de Grote Markt. Ook kan er gedoneerd worden bij de collectanten.

Het wordt gezellig in de stad met muziek en entertainment op het parcours. Zo zijn er cheerleaders, DJ’s, ‘verzorgingsposten’ met warme chocomel, een kerstkoor, een sneeuwmachine etc. Deelnemers kunnen na de finish op vertoon van hun startbewijs een gratis drankje krijgen bij De Drie Gezusters op de Grote Markt. Hier zal ook een officiële Santa Run Afterparty zijn, net zoals in de Dog’s Bollocks in de Oude Boteringestraat. Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.santarun-groningen.nl.