Ex-profvoetballer Jan Mulder aan tafel bij Rense Sinkgraven

Jan Mulder bij Barend & Van Dorp in 1998

 

Jan Mulder bij Barend & Van Dorp in 1998

GRONINGEN – In de serie Naked Lunch schuift op donderdag 17 december schrijver, columnist, televisiepersoonlijkheid en ex-profvoetballer Jan Mulder aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek over de liefde voor boeken, kunst, muziek en films.

Jan Mulder (1945) was profvoetballer bij Ajax en Anderlecht. Vanaf 1975, na het beëindigen van zijn sportieve carrière, is hij zich gaan richten op de journalistiek. Jan schrijft korte verhalen en reportages, onder meer in de Volkskrant, Elsevier en Humo, en was jarenlang vaste columnist bij de Volkskrant samen met Remco Campert als Camu. We kennen Jan daarnaast ook als een charismatische persoonlijkheid die uitkomt voor zijn mening en daarom een veelgevraagd televisiepersoonlijkheid is. Zo zit hij regelmatig bij DWDD en is hij in België te bewonderen in de programma’s ‘Extra Time’ en ‘Dwangers’.

Tot zijn eerste boeken behoren Opmars der strafschopgebieden (1978), Diva in Winschoten (1988) en De vuurspuwer van Ootmarsum (1991). Mulders verzamelde proza – verhalen en columns – verscheen onder de titel De vrouw als karretje (2001), en in 2003 publiceerde hij de roman Iris. Tot u spreekt Jan Mulder (2014) is het resultaat van een reeks ongeremde gesprekken die hij voerde met zijn journalistieke vriend Frank Buyse.

Op donderdag 17 december schuift Jan aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Naked Lunch: Jan Mulder
Donderdag 17 december, 12.30 uur
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen
Gratis entree, een eenvoudige lunch kost € 1,-.