Leerlingen Maartenscollege uitgenodigd voor grote IMVO-conferentie  

De oudbouw van het Maartenscollege in Haren, Groningen. Het pand, een ontwerp van de architecten ir. Cornelis Pouderoyen (1912-1993) en H.C.Th. Muller (1898-1987), werd op 5 oktober 1960 officieel in gebruik genomen.

imvoselfieGRONINGEN – Op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn Fleur Kleinhuis en Jannes Berghuis maandag 7 december naar een grote IMVO-conferentie in Amsterdam geweest. De twee leerlingen van het Maartenscollege in Haren zijn vorig jaar naar Cambodja geweest en hebben daar o.a. een bezoek gebracht aan de textielindustrie. Naar aanleiding daarvan hebben ze een filmpje gemaakt welke tijdens de internationale conferentie is gebruikt voor de opening van de sessie over textiel. Bekijk hier het filmpje.

Minister Ploumen organiseerde de conferentie ‘Global value chains’ met als doel om duurzame handel te bevorderen. Europese politici en directeuren van grote internationale bedrijven en ngo’s waren uitgenodigd om hierover te praten. Er was een sessie specifiek over de textielindustrie waarin uitvoerig werd gesproken over de problemen die spelen in landen als Cambodja, waar onder erbarmelijke omstandigheden onze kleding wordt gefabriceerd. Fleur en Jannes hebben het tijdens hun reis met eigen ogen kunnen aanschouwen en kregen ook de kans om mee te denken over de problematiek.

Volgens beide leerlingen van het Maartenscollege is het wel opmerkelijk: “Zowel de ministers, als de grote kledingmerken zoals C&A zijn van mening dat er iets moet veranderen in de huidige kledingindustrie. Echt concrete plannen om deze verbetering door te zetten, worden niet meteen gemaakt”, aldus Fleur. Ze hopen dat de politici in Den Haag altijd kritisch zullen blijven ter aanzien van het onderwerp, maar ook dat de consument altijd kritisch blijft naar wat ze allemaal kopen in de winkels.