Extra brugbediening in Zoutkamp op zondag tijdens wintermaanden

ZoutkampGRONINGEN – De provincie Groningen gaat de brug in Zoutkamp tijdens de wintermaanden ook op zondag  bedienen. Dit gebeurt op verzoek van vaarweggebruikers die vanuit Zoutkamp op zondag naar het Wad willen varen. Nu worden de bruggen over het Reitdiep in de wintermaanden niet op zondag bediend. Vanaf 20 december dit jaar wordt de brug op zondag op twee vaste tijdstippen, om 12.15 uur en 15.15 uur, bediend. Het gaat voorlopig om een proef tot 1 april. Daarna wordt geëvalueerd of de proef een vervolg krijgt. De provincie wil deze proef doen, omdat bediening  op zondag voordelen kan hebben voor de vaarrecreatie en het toerisme.

Feestdagen
De brug wordt alleen bediend als er op Lauwersoog bedienend personeel aanwezig is. Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is er geen bediening.

Robbengatsluis
Schepen die gebruik willen maken van de Robbengatsluis richting de Waddenzee kunnen het beste de brugopening van 12.15 uur gebruiken. Als ze om 15.15 uur door de Reitdiepbrug richting Lauwersoog varen bestaat de kans dat ze te laat aankomen bij de Robbengatsluis om nog door de sluis te kunnen. De Robbengatsluis sluit om 17.00 uur. Tot uiterlijk 16.30 uur kunnen schepen de sluis nog in varen.