Groningen ontdekken met drie apps

AppsGRONINGEN – Met je smartphone kun je Groningen ontdekken op een nieuwe manier. Met deze drie apps ontdek je leuke hoekjes, nieuwe routes en fascinerende feiten over Groningen.

In Groningen is altijd wel wat te doen en meer dan genoeg te ontdekken. Of je nu pas net een stadjer bent, of al je hele leven in de Martinistad woont: Groningen biedt altijd meer. Appontwikkelaars lijken dat goed door te hebben, en de afgelopen jaren zijn er dan ook steeds meer apps verschenen die je de stad laten verkennen. Met de onderstaande apps kun alle hoeken en gaten van de stad verkennen, en zien welke musea, evenementen en winkels je echt nog een keer moet checken.

Gratis navigatie
Echte Groningers hebben het waarschijnlijk niet nodig, maar als je nieuw bent is een goede navigatie-app wel zo handig. De Martinitoren kun je misschien nog net vinden door omhoog te kijken, maar de Prinsentuin kost wat meer zoekwerk. Onze favoriete navigatie-app is HERE Drive, een gratis kaartendienst die ook offline werkt. Je kunt kaarten van tevoren downloaden, zodat je niet naarstig naar een WiFi-hotspot hoeft te zoeken als je verdwaald raakt.

HERE Drive+ is gratis beschikbaar voor Android en iOS, maar dan moet je hem wel eerst downloaden. Op de Lumia 950 van Microsoft staat de app al direct, dat scheelt wel wat werk. Bovendien is de app geoptimaliseerd voor Microsoft’s nieuwe smartphone. Windows 10 is gebruiksvriendelijk, en zit boordevol handige features. Als je een nieuwe smartphone zoekt en echt geen zin hebt in een iPhone, kun je misschien eens enkele Lumia 950 abonnementen overwegen.

Apps voor wandelroutes en uitagenda’s
Navigatie geregeld? Mooi, dan is het tijd om de stad in te gaan. Met Groningen City Guide krijg je een overzicht van leuke winkels, mooie musea, en smakelijke restaurants in de hele stad. Voor fans van monumenten, kerken en andere bezienswaardigheden is er de Ontdek Groningen app, van Knowlogy. Deze app heeft mooie foto’s van de monumenten, en laat je weten of er iets in de buurt zit.

Als je de stad eens op een andere manier wil ontdekken, dan is de Groningen Routes-app van HappyCodes. Deze heeft verschillende fiets- en wandelroutes rondom allerlei thema’s. Loop bijvoorbeeld de Hofjeswandeling van zo’n 4 kilometer, en ontdek de ruim twintig gasthuizen die Groningen telt. Of stap op de fiets voor de strokartonroute, om monumenten van de industriële revolutie in Groningen te zien. Voor dagjes mensen is er ook nog UitGroningen, van iWink. Deze app biedt een handige uitagenda voor Groningen, met alle concerten, tentoonstellingen en andere evenementen voor de komende weken. Vanuit de app kun je bovendien direct kaartjes bestellen.

De genoemde apps kunnen gratis gedownload worden in de Google Play Store of iPhone App Store. Daar moet je natuurlijk wel een smartphone voor hebben. Op zoek naar een nieuw toestel? Dan kun je eerst wat mobiele telefoons vergelijken.