“Je kunt van Feyenoord zeggen wat je wil, een trouw legioen hebben ze wel”

Piet’s Big City 

Was weer eens in Euroborg. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop wilde ik toch zien. FC Groningen versus Feyenoord zijn nu eenmaal vaak leuke matches. Ik zag Lex Immers na de rust warmlopen en dacht meteen dat dit verspilde energie was omdat trainer Gio hem toch niet in zou brengen. Normaliter zit Haagse Lex op de tribune. Misschien een aardige speler voor de FC. Ik groet Iwan Tol van de Volkskrant en zie dat beide uitvakken tot aan de nok toe gevuld zijn. Je kunt van Feyenoord zeggen wat je wil, een trouw legioen hebben ze wel. Hans Hateboer is de beste speler van het veld en ook de beste rechtsback van Nederland. Het wordt tijd dat bondscoach Blind hem in zijn selectie gaat opnemen. Maar Danny kiest in eerste instantie natuurlijk weer voor een Ajaxied. Verrek, daar heb je Jan Wouters, die opstaat en zomaar aanwijzingen geeft. Jan is de derde trainer van de Rotterdammers naast Van Gastel en Gio. De meest irritante voetballer uit de eredivisie, Michiel Kramer, speelt als een krant en wordt dan ook terecht gewisseld en ook Dirk Kuyt voetbalt niet best. Wel begaat de Katwijker een smerige overtreding op Bryan Linssen, maar scheids Van Boekel weigert Kuyt een gele kaart te geven. Minutenlang wordt hij voor deze blunder uitgejoeld en Dirk zelf krijgt fluitconcerten als hij aan de bal is. Waarom trainer Van de Looi dan ook nog met Kuyt in discussie gaat blijft een raadsel? De Leeuw scoort na een kopbal op de paal van Hateboer en de meest irritante radiocommentator van het westelijk halfrond vraagt zich vast en zeker af of dit het laatste doelpunt van hem in Euroborg is geweest. Of De Leeuw vertrekt bij de FC en Groningen ontvangt nog een mooi bedrag, of zijn contract wordt verlengd of, in het slechtste geval, loopt hij transfervrij fluitend de poort uit. Zeker weten dat Nijland de juiste oplossing zal kiezen. Wees maar gerust, alles komt goed. Colin Kazim gaat zich warmlopen bij Feyenoord. Compleet met ijsmuts doet hij zijn warming up. Ook hij kan geen potten breken. Analyticus Ronald de Boer, die trouwens steeds minder op tweelingbroer Frank gaat lijken, zegt bij FOX sport dat Feyenoord de overwinning het meest verdiende. Typisch een geval van geen kijk op het spelletje. FC Groningen heeft zich doodgewoon tekort gedaan door de drie punten niet in Euroborg te houden. Er was maar een die verdiende te winnen en dat was de FC. En dit is beslist geen chauvinisme! Referee Pol van Boekel bewees dat hij zeker geen thuisfluiter is. Een zuivere handsbal van Nelom ziet Van Boekel over het hoofd en ook in andere situaties krijgen de Rotterdammers het voordeel van de twijfel. Op de terugweg naar huis heb ik dan ook weer last van het dubbele gevoel. De wedstrijd was pure propaganda voor het voetbal, maar als supporter van FC Groningen telt toch vooral het mislopen van de victorie. Wij waren immers beter!!