“Iedereen, met of zonder handicap, moet kunnen sporten”

GroningenGRONINGEN / AMSTELVEEN – De Groninger voetbalscheidsrechters gaan zich heel 2016 inzetten voor het Fonds Gehandicaptensport. Dat doen ze omdat ze vinden dat iedereen, met of zonder handicap moet kunnen sporten. Niemand mag buitenspel staan wat de Groninger scheidsrechters betreft. Dat is ook meteen het motto van het actiejaar. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken wil meer bekendheid voor het Fonds genereren én geld inzamelen. Daarmee willen ze als vereniging hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het motto voor 2016: Groninger scheidsrechters willen dat niemand buitenspel staat en staan daarom als één team achter sporters met een handicap.

 

Verspreid over 2016 wordt op verschillende manieren geld ingezameld. Daarbij doen de scheidsrechters ook een beroep op niet-leden en bedrijven. Zo is er een sms-actie waar iedereen aan mee kan doen. Door NIEMAND BUITENSPEL te SMS-en naar 4333 doneert iemand meteen twee euro aan het fonds. Groninger scheidsrechters helpen bij de landelijke collecteweek in april, er wordt een online veiling met bijzondere sportattributen georganiseerd en tijdens clubactiviteiten wordt geld ingezameld. In 2016 mag de Groninger scheidsrechtersvereniging het NK veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen organiseren. Dat toernooi wordt 11 juni 2016 op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen gehouden. Tijdens dat toernooi wordt een verloting ten bate van het Fonds gehouden en wordt aan alle veertien deelnemende teams een bijdrage gevraagd. Verder doneert de scheidsrechtersvereniging 2 euro van elk verkocht kledingpakket (de vereniging heeft een eigen kledinglijn gelanceerd eind 2015) aan het fonds en zal in oktober nog een verrassende actie op touw worden gezet.

 

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas niet vanzelfsprekend. Daarom staat Fonds Gehandicaptensport als één team achter de sporters met een handicap. Het Fonds heeft als missie ervoor te zorgen dat ook mensen met een lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen sporten. Fonds Gehandicaptensport werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van (financiële) middelen en het toekennen van subsidies aan de doelgroep. 

 

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met 224 leden, 40 donateurs en 100 donateur-voetbalverenigingen de grootste belangen- en sportvereniging voor en door voetbalscheidsrechters. De op 8 maart 1933 opgerichte vereniging is aangesloten bij de overkoepelende COVS-organisatie. De vereniging komt op voor de belangen van de arbitrage en haar individuele leden, promoot het belang van respect en fair play in de sport, organiseert activiteiten (trainingen, lezingen, technisch weekeinde) en biedt leden faciliteiten (kortingen, sportmedische voorzieningen et cetera). Via het project videofeedback draagt de vereniging ook bij aan de individuele ontwikkeling van scheidsrechters.