“De V&D blijft. Alleen in welke vorm is afwachten”

V&DGRONINGEN – Afgelopen weekend vielen de ontslagbrieven in de bus bij de medewerkers van de V&D Groningen. Dat zijn 270 mensen die hun baan verliezen. Naast het filiaal in Groningen hebben ook de medewerkers van andere filialen in het Noorden de ontslagbrieven thuis gekregen. Het gaat om 170 man personeel in Leeuwarden, 69 in Meppel, 112 in Emmen en 90 in Assen. 

Op 16 februari gaat het ontslag officieel in. Tot die tijd wordt het personeel betaald door het UWV. Eric Bos, filiaalmanager bij de V&D in Groningen, blijft positief. “Ik ga er niet vanuit dat een keten als V&D niet overgenomen wordt door een andere partij”, vertelt hij. “Daarvoor heeft de V&D teveel potentie. Ik zou het niet kunnen geloven als de winkel dichtgaat, want Groningen zit bij de top 5 van meest rendabele V&D-filialen.”

“Wat dat betreft zijn de uitgangspunten voor een overname goed”, vervolgt hij zijn verhaal. “Maar voor nu is het afwachten. Als er inderdaad een overnamekandidaat naar voren stapt die de V&D wil overnemen, dat is het ook nog maar afwachten in welke vorm. Hij kan ervoor kiezen om al het personeel mee te nemen, maar dat hoeft niet.”

Volgens de berichten gaat het UWV deze week om tafel met overnamekandidaten. “We hopen dat we dan volgende week meer weten”, aldus Bos. “Maar ik ben en blijf positief, en ga ervan uit dat de V&D blijft. Maar in welke vorm het door zal gaan is afwachten.”

Tot slot wil Bos alle klanten nog even op het hart drukken dat de winkel er super uitziet en dat iedereen nog steeds welkom is. “Wij gaan in de tussentijd gewoon door!”, lacht hij.