Rode kaart voor Hans Alders

GroningenGRONINGEN – Groninger Belang is het vertrouwen in Hans Alders volledig kwijt. De Statenfractie is teleurgesteld in het definitief meerjarenprogramma dat de Nationaal Coördinator heeft opgesteld.

“Twee maand geleden hebben we de conceptplannen van de NCG besproken en is er in de Staten en heel veel gemeenten een motie aangenomen waarin Alders een aantal opdrachten krijgt om zijn programma flink aan te passen. We moeten nu helaas constateren dat van de wensen van bijna heel politiek Groningen zowat niets terugkomt in het programma”, aldus fractievoorzitter Bram Schmaal. “Er wordt niet één loket opgericht voor alle schade – zowel bodemdaling en bevingen-, de waardevermeerderingsregeling wordt de nek om gedraaid, het blijft compleet onduidelijk hoe Groningen gecompenseerd gaat worden, en de NAM zit nog steeds in een bepalende rol terwijl dit wettelijk niet noodzakelijk is, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.”

“Dit was voor Alders de kans om te bewijzen dat hij geen loopjongen is van de NAM en EZ maar dat hij echt wil opkomen voor de Groningers. Nu lijkt het dat de NCG er inderdaad alleen maar is om de gaswinning acceptabel te maken en niet om Groningen veiliger te maken. Het was aan Alders om het echt waar te maken. Alders had al een gele kaart. Wat Groninger Belang betreft krijgt Alders nu een rode kaart! Alders komt niet op voor de veiligheid van de Groningers, en dan is voor ons het verhaal uit.”