Groninger Sportverkiezing in aantocht

SportOp 14 maart aanstaande wordt bekend wie de Groninger Sportverkiezing 2015 hebben gewonnen. De voorbereidingen voor de verkiezing van de Sporter, de Sportploeg, het Sporttalent en de Sportcoach van het jaar 2015 zijn in volle gang. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs. De digitale stembus gaat in februari open.

De Groninger Sportverkiezing 2015 is een initiatief van Sportplein Groningen. De Sportplein-partners Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen/Instituut voor Sportstudies, Topsport NOORD, Huis voor de Sport Groningen en de Provincie Groningen zijn trots op de sport en de sporters in de provincie.

De verkiezingen benadrukken dat en nodigen alle Groningers uit om uiting te geven aan hun sportieve trots en enthousiasme door in februari te stemmen op hun favorieten.

De categorieën Sporter (m/v), Sportploeg en Sporttalent van het jaar zijn vaste categorieën. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken. De vijfde categorie wisselt jaarlijks; dit jaar staat de Sportcoach extra in het zonnetje. En dan niet de topsportcoach, maar de sportcoach die iedere amateursporter weet te motiveren.

De feestelijke uitreiking van de prijzen vindt plaats op maandag 14 maart 2016 bij het Alfa-college, locatie Kardingerweg.