Mooi rapportcijfer van RTL Nieuws voor havo Lindenborg

LeekLEEK – Vestiging Lindenborg in Leek scoort een 9,3 voor het havo, de vestiging van rsg de Borgen staat hiermee op de tweede plaats van de top drie van de provincie Groningen van RTL Nieuws.  De scores zijn berekend op basis van de prestaties van leerlingen. Daarbij wordt gekeken naar het gemiddelde over 3 jaar.

De Lindenborg van rsg de Borgen is een lyceum voor gymnasium, atheneum, havo en technasium en biedt excellent onderwijs aan ruim 1100 leerlingen. Leerlingen kunnen op deze vestiging in vijf jaar het havo-diploma halen en in zes jaar een atheneum- of gymnasiumdiploma. Zo is er een havo/tl route voor leerlingen met een tl-plusprofiel. Leerlingen worden uitgedaagd op het hoogste niveau en kunnen zo laten zien of ze kunnen doorgroeien naar het reguliere havo. Via deze doorgaande leerroute halen leerlingen in zes jaar het havodiploma.

Op de Lindenborg kunnen leerlingen die nog niet het vertrouwen hebben dat ze op het vwo succesvol zullen zijn, starten in de vwo/havo klas, waarin ze kunnen groeien om vervolgens op een later moment een definitieve beslissing te nemen. Na één jaar stroomt de leerling door naar het havo of vwo. Het technasium is een vorm van bèta/techniekonderwijs, waarin leerlingen onder begeleiding van docenten in groepjes zelfstandig werken aan een opdracht. De school werkt hiermee nauw samen met opdrachtgevers uit de regio.

Eind januari was het open huis van rsg de Borgen waar veel bezoekers op af kwamen. Leerlingen en ouders konden zich oriënteren op het voortgezet onderwijs maar vooral de sfeer proeven. Tijdens het open huis van de Lindenborg werden rondleidingen gegeven en samen met hun ouders konden groep 8 leerlingen proefjes maken, mini-lesjes volgen en een mentor-les bijwonen. Op deze manier krijgen de aankomende leerlingen een goed beeld van de school. Voor de groep 8 leerlingen is dit best een spannende tijd, binnenkort maken ze hun keuze waar ze na de basisschool in augustus naar toe gaan.