Ruim 3200 handtekeningen voor waardevermeerderingsregeling mee met Max van den Berg naar Den Haag

 

MaxGRONINGEN – De initiatiefnemers van de petitie ‘Wees Geen Kniepert’ gaven afgelopen dinsdagochtend op ludieke wijze ruim 3200 handtekeningen mee aan Commissaris van de Koning Max van den Berg, om in Den Haag aan te bieden aan het kabinet en de Tweede Kamer. Met de petitie roept het brede platform van politieke partijen en maatschappelijke organisaties op tot het behoud van de waardevermeerderingsregeling voor slachtoffers van aardbevingsschade. Dinsdagavond vergadert de Tweede Kamer over het gasbesluit van minister Kamp en diens plannen om de regeling af te schaffen.

De afgelopen weken heeft het platform actie gevoerd voor het behoud van de regeling en ruim 1600 handtekeningen opgehaald. Daar komen nog een zelfde aantal steunbetuigingen bij van de eerdere petitie van het Groninger Gasberaad. De handtekeningen worden ’s middags aangeboden aan de Tweede Kamer.

Initiatiefneemster en SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman: “We hebben in slechts twee weken tijd duizenden handtekeningen opgehaald vanuit het hele land. Er is duidelijk een enorme steun voor het behoud van deze enige vorm van directe compensatie voor al het leed dat de gaswinning en de aardbeving veroorzaken. Groningen verdient deze compensatie. Het zou oliedom zijn om hem af te schaffen.”

De petitie wordt gesteund door de Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie, Het Groninger Gasberaad, Groninger van het Jaar finaliste Annemarie Heite, de SP, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren en de Partij voor het Noorden. Een kniepert is een traditioneel streekkoekje dat rond nieuwjaar wordt gegeten, maar ook een uitdrukking voor een gierigaard.