Grootste schaatstalenten strijden om eer op ijsbaan Kardinge

SchaatsenGRONINGEN- Zaterdag 30 januari strijden de 200 grootste schaatstalenten uit heel Nederland op ijsbaan Kardinge in Groningen om de eer tijdens de 22ste editie van het iSkate Nederlands Pupillentoernooi (NPT).

Vanuit de ijsbaan Groningen mogen maar liefst 23 schaatsers meedoen: Linda Lankhorst, Gwen Buurma, Emma Koopman, Suze Kingma, Floor Terluin, Meike Veen, Nina Oolders, Evi Gelling, Roos Groenewold,  Niklas Reinders, Ramon Pronk, Sille Hut, Robert Bats, Sem Bodewes, Jenning de Boo, Gijs Kamp, Udo van der Wier, Tom Nijdam, Jens Verbeek, Kevin Kuiper, Willard Reinders, Jonathan Penninga en Pascal Palmans.

Het iSkate NPT is het officieuze NK voor topschaatsers van 11 tot en met 14 jaar. De traditionele schaatswedstrijd is geadopteerd door schaatskoepel iSkate, onder meer bekend van Team beslist.nl, Team Afterpay, Team Koopjesdrogisterij.nl en de succesvolle marathonploeg Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl.

De wedstrijden zijn van 13.00 uur tot 19.00 uur in Sportcentrum Kardinge, Kardingerplein 1, 9735 AA Groningen.