Wethouder Winsum dankt leerlingen voor deelname aan zwerfavalproject Plastic Madonna

WINSUM- Op maandag 1 februari bedankt wethouder Harmannus Blok de leerlingen van Terra Winsum en obs De 9 Wieken voor hun deelname aan het zwerfafvalproject Plastic Madonna. Dit vindt plaats bij obs De Negen Wieken in Winsum, om 10.15 uur.

De leerlingen hebben voor dit project kleine plastic flesjes ingezameld. Deze worden uiteindelijk, samen met plastic flesjes overal uit het land, tot een beeld gemaakt, de Plastic Madonna. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het probleem zwerfafval. Het beeld wordt ongeveer 12 meter lang.

Wethouder Harmannus Blok: ´Het is belangrijk dat wij ons met de jeugd inzetten voor een beter milieu en hen bewustmaken van de invloed, die zij zelf hebben op de vervuiling van de aarde. Mede dankzij onze jonge inwoners wordt de wereld weer een stukje beter´.

In de gemeente Winsum wordt plastic gerecycled. Het wordt nagescheiden uit het afval, dat in de grijze containers wordt aangeboden. Eindigt plastic als zwerfvuil, dan leidt het onder andere tot ´plastic soep´, vervuiling van de oceanen waaraan vissen en andere zeedieren doodgaan. Doel van het project Plastic Madonna is om mensen te stimuleren iedere dag 1 stuk zwerfafval op te ruimen. Zo kan de vervuiling met een hele kleine inspanning voorkomen worden.

Het beeld Plastic Madonna wordt in juni  tentoongesteld op het strand van Scheveningen en gaat daarna door naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.