Concert op 7 februari in de Der Aa-kerk in Groningen

Acapella-concert onder leiding van de beroemde Letse dirigent Sigvards Kļava

Concert Der Aa-kerkGRONINGEN– Zondagmiddag 7 februari voeren twintig jonge beginnende koorzangers samen met vier ervaren zangers een a capella-programma uit in de Der Aa-kerk in Groningen. De ‘meesters’ en ‘gezellen’ zingen onder leiding van de beroemde Letse dirigent Sigvards Kļava.

Meesters & Gezellen
Meesters & Gezellen is een in het oog en oor springende concertserie van zangstudenten aan Nederlandse conservatoria, samen met leden van het Nederlands Kamerkoor en van Cappella Amsterdam, de twee topkamerkoren in Nederland.

De stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) worden elk gevormd door steeds één ervaren zanger en vijf jonge zangers. Binnen enkele weken in januari wordt een ambitieus concertprogramma ingestudeerd dat zondagmiddag 7 februari in de Der Aa-kerk wordt uitgevoerd. Het is voor het eerst dat het project naar Groningen komt.

Koordirigent Sigvards Kļava
Onder leiding van de beroemde Letse koordirigent Sigvards Kļava studeren de zangers in januari een programma in. Het programma stelde Kļava speciaal samen met in gedachten zijn permanente wens in een vreedzame wereld te leven: Da pacem, ‘geef ons vrede’. Het is passend voor de Meesters en de Gezellen, maar ook passend voor de dirigent zelf: voor de meester die hij is in het kneden van de koorklank, in vocale nuances en het verwezenlijken van een bijna mystieke verhevenheid in zijn interpretaties. Op het programma staan onder meer werken van Nystedt, Schnittke, Weelkes en Pärt.

Masterclasses
Praktijkervaring opdoen bij door de wol geverfde collega’s in het vak: dat wil elke ambitieuze zanger die een passie heeft voor ensemblezang. Twintig jonge zangers in opleiding of recent afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria krijgen deze uitgelezen kans. De ‘gezellen’ voeren samen met hun ‘meesters’ datgene uit wat zij in de weken daarvoor hebben geleerd in masterclasses van Sigvards Kļava en van zangcoach Geert Berghs. De meesters zijn vier zeer ervaren koorzangers: twee zingen bij het Nederlands Kamerkoor en twee bij Cappella Amsterdam.

Entree: € 20,- / € 10,- (onder de 30 jaar)

Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Meesters & Gezellen: http://www.tettix.nl/

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen