Fiets Tour Club maakt de 1e Bruintje Beer Toertocht in Musselkanaal

MUSSELKANAAL- Fiets Tour Club (FTC) Musselkanaal organiseert op zondag 20 maart 2016 de eerste editie van de Bruintje Beer Toertocht een fietstocht van 90 kilometer in Zuid Oost Groningen. Het is de bedoeling deze Bruintje Beer Tocht jaarlijks te organiseren. Doordat wij de tocht erg aantrekkelijk hebben gemaakt voor de deelnemers gecombineerd met het uitgangspunt dat de opbrengst van de tocht jaarlijks naar een goed doel gaat hebben wij veel sponsoren uit Musselkanaal en omgeving bereid gevonden ons initiatief te ondersteunen.

Wij hebben dit jaar als organisatie gekozen om de ALS Stichting te steunen met als landelijk boegbeeld Henk Lunsing uit Nieuw Buinen aldus Wybe Pol en Hans Ravensbergen de initiatiefnemers van deze tocht. Henk is  sinds 2011 ALS patiënt en gaat dit jaar samen met zijn zoontje van 9 jaar de Mont Ventoux op fietsen.

Waarom deze tocht de Bruintje Beer Toertocht heet? Net zoals de Martinitoren hoort bij de stad Groningen. De Kuip bij Rotterdam en de Dam bij Amsterdam, hoort Bruintje Beer bij Musselkanaal zeggen de initiatiefnemers vol trots.

De tocht gaat van start in Musselkanaal bij Sportcomplex de Veenhorst op zondag 20 maart 2016 om 9:00 uur en voert door de Veenkoloniën en Westerwolde.  Na de Veenkoloniën die zich kenmerken door rechte vaarten en bebouwing langs deze waterwegen voert de tocht door het prachtige Westerwolde.  Fietsend door de prachtige natuur van Westerwolde met zijn diverse moerassen, bossen, vennetjes en de slingerende Ruiten AA komt de tocht ook langs historische bouwwerken waaronder de burcht in Wedde en het 15e-eeuwse klooster van Ter Apel.

Natuurlijk wordt de vesting Bourtange ook aangedaan alvorens de laatste 40 kilometer te fietsen naar het standbeeld van Bruintje Beer in Musselkanaal.

Deelname aan deze zeer goed verzorgde toertocht bedraagt € 10.- per persoon. Hiervoor krijgen de deelnemers o.a. verzorging bij de start en onderweg, in de vesting Bourtange een gratis kop koffie/cappuccino/thee met appelgebak, een leuke herinnering en een magazine bij de finish aangeboden. In dit magazine staat o.a. een puzzel waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Er zijn bijv. gesigneerde  boeken van Thomas Braun zelf ook fietser en schrijver van wielrenboeken te winnen.

 

Start en inschrijfadres: Sportcomplex de Veenhorst Spireastraat 2, 9581 Musselkanaal.