Nieuwe website cultuurpaktnoord.nl gelanceerd

GRONINGEN- Op woensdag 3 februari tijdens het International Filmfestival Rotterdam in Groningen wordt de nieuwe website www.cultuurpaktnoord.nl gelanceerd. Dit is een gezamenlijk initiatief van VERA, Stichting Beeldlijn, Noorderzon, Noorderlicht, Noord Nederlands Toneel, Jonge Harten, Groninger Forum, Grand Futura, De Noorderlingen en Club Guy& Roni.

Geven om cultuur was altijd al mogelijk, maar nu kan er ook gegeven worden aan cultuur. Op deze manier wil Cultuur Pakt Noord het cultuuraanbod op peil houden en stimuleren. Stichting Cultuur Pakt Noord is een onafhankelijke stichting met een culturele ANBI status. Via de website kan er gedoneerd worden aan alle instellingen of een instelling naar keuze. Zo kan er eenmalig, maandelijks en jaarlijks gedoneerd worden voor zowel kleine als grote bedragen. Zo beschikt de website over een schenkcalculator waarmee het voordeel van de Geefwet berekend kan worden.