WK snertkoken en WK stamppotkoken in Groningen.

Boerenkool StamppotGRONINGEN-  Het WK Snertkoken en het WK  Jongens van de Klei Stamppotkoken  mag zich verheugen in een grote aanmelding van deelnemers. Het evenement  zal plaats vinden  op vrijdag 19 februari 2016 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.

Het Alfa-college is samen met enkele klassen van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen. In het geheel vernieuwde restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes.  Op een aantal video schermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen. Het Alfa-college raakt dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid van de bezoekers hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld

“Vrijdag 19 februari komt steeds dichterbij. Dat zien we ook in de vele aanmeldingen. Die moeten we nu noteren op de reservelijst. We zitten helemaal  VOL !  We hebben reeds aanmeldingen binnen voor het evenement in 2017 !  Dat is nog nooit eerder gebeurd.  Wij verheugen ons erop “, aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen.

De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Het Alfa-college , Kluiverboom is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven . En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein. ”

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren stamppot- opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei bokaal ontvangen.

De belangstelling voor deelneming aan de 22ste editie van het WK SNERTKOKEN  en de 15de  editie van het WK JONGENS van de Klei HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 19 februari 2016 in Groningen is groot. De deelnemers komen uit het hele land.

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.