Amsterdamse architect gaat sportcentrum Europapark bouwen

EuropaparkGRONINGEN- De gemeente Groningen en Noorderpoort hebben Venhoeven CS uit Amsterdam geselecteerd als architect voor het nieuw te bouwen sportcentrum op het Europapark. Het multifunctionele sportcentrum krijgt een totale vloeroppervlakte van bijna 5500m² en zal onder meer bestaan uit een grote sporthal die is op te splitsen in drie zaaldelen, een dojo, een dansruimte, een multifunctionele tussenzaal en een turnzaal met vaste opstelling. Ook biedt het gebouw onderdak aan een fitnessruimte, onderwijslokalen voor het Noorderpoort en horeca-voorzieningen.

Het schetsontwerp van Venhoeven CS toont een transparant gebouw, dat binnen- en buitenfaciliteiten met elkaar verbindt en goed past in de omgeving. In lijn met de duurzaamheidsambities van de gemeente Groningen en Noorderpoort, zal het gebouw volledig energieneutraal worden.

De gemeenteraad heeft in december het krediet voor de investeringskosten van € 14,9 miljoen beschikbaar gesteld. Het complex zal begin 2017 aanbesteed worden. De start van de bouw volgt in het voorjaar van 2017. Het is de bedoeling dat het sportcentrum Europapark met ingang van schooljaar 2018/2019 in gebruik kan worden genomen.