CDA blij met vernieuwde programma provincie Groningen over Economie & Arbeidsmarkt

GRONINGEN- De CDA Statenfractie Groningen is blij met het vernieuwende Programma Economie & Arbeidsmarkt gepresenteerd door gedeputeerde (CDA) Brouns en (SP) Eikenaar. De ambitie van de provincie Groningen is glashelder: stimuleren van bedrijvigheid en het investeren in mensen. Met daarbij de focus op MKB,  waarin juist ook stevig aandacht voor het kleinbedrijf en de familiebedrijven, innovaties vertalen naar de maakindustrie en een toekomstperspectief bieden voor iedere Groninger van jong tot oud en van laag- tot hoogopgeleid. Het programma biedt volop kansen aan starters, zpp’ers, ondernemers met een sterk accent op groene investeringen en werkgelegenheid.

CDA statenlid Truus van Kleef: “Economie en leefbaarheid gaan hand in hand. Het stimuleren van de economie kan de leefbaarheid in Groningen een enorme impuls geven. Het vernieuwende economische programma van de provincie Groningen is wat het CDA betreft een stap naar een sterk Groningen met een eerlijke economie en een sterke samenleving. Dit economische programma geeft inwoners van onze provincie een kans op werk en op zelfontplooiing. Iedereen doet ertoe. Daarnaast vinden wij het een goede zaak dat er extra inspanning wordt geleverd om de werkloosheid in Oost-Groningen te voorkomen en terug te dringen. Het CDA zal zich maximaal inzetten om van deze inzet de komende jaren een succes te maken.