Genomineerden Groninger Sportverkiezing 2015 bekend; ‘Waar stem jij op?’

groningen - heracles

GRONINGEN – De genomineerden voor de Groninger Sportverkiezing 2015 zijn bekend. Vanaf maandag kan iedereen in de provincie Groningen stemmen op de Sporter en de Sportploeg van het jaar 2015.

Voor de Sportcoach van het jaar 2015 kan het Groninger publiek zelf een coach nomineren. De provinciale Sportverkiezing vindt plaats op maandag 14 maart bij het Alfa-college in Groningen. Daarbij staan het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sporters centraal.

De Groninger Sportverkiezing is een jaarlijks evenement voor en door de provincie Groningen, dat sport en sporters in de schijnwerpers zet. Topsporters zijn met hun passie en gedrevenheid een voorbeeld voor velen. Onder die top floreert de breedtesport: mensen die sporten en bewegen voor hun plezier en omdat het gewoonweg leuk is om samen te werken aan een mooi resultaat. Daarom zijn er naast prijzen voor topsporters ook de talentprijs, de Provinciale Sportprijs en de stimuleringsprijs voor de Sportcoach van het jaar 2015.

De genomineerden

Sporters:
– Jur Vrieling, hippische sport (springen)
– Joris Pijs, roeien
– Thijmen Kupers, atletiek (middellange afstand)

Sportploeg:
– FC Groningen, voetbal
– Donar, basketbal
– Abiant Lycurgus, volleybal

Het Groninger publiek kan tot en met 29 februari stemmen op de categorieën Sporter en Sportploeg via www.sportpleingroningen.nl/sportverkiezing.

Sportcoach

De stimuleringsprijs Sportcoach van het jaar 2015 is beschikbaar voor de coach die zich op een onderscheidende manier inzet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Via www.sportpleingroningen/sportverkiezing kan het Groninger publiek kandidaten voordragen. De selectiecommissie heeft criteria opgesteld, bijvoorbeeld over innovatie en samenwerking met onderwijs. Op basis daarvan kiest de commissie welke drie sportcoaches zich op 14 maart tijdens de Sportverkiezing mogen presenteren aan het aanwezige publiek. Dat publiek kiest ter plekke welke sportcoach wint.

Sporttalent

– Jorden van Foreest, schaken
– Jan Reijntjens, judo
– Marcel Bosker, langebaan schaatsen

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent van het jaar 2015; dit betreft geen publieke verkiezing.

Provinciale Sportprijs

De Provinciale Sportprijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sport in de provincie. Dit is bijvoorbeeld een sporter aan het eind van zijn of haar carrière, een daadkrachtige sportbestuurder of een vereniging met voorbeeldfunctie. Dit betreft geen publieke verkiezing.