Inschrijven voor derde editie Fivelstadtocht in Appingedam vanaf nu mogelijk

APPINGEDAM – Op zaterdag 10 september 2016 wordt er vanuit Appingedam de derde historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5, 15, 25 en 40 kilometer. Als startlocatie kan de Fivelstadtochtorganisatie in samenwerking met Museum Stad Appingedam van het Oude Raadhuis Appingedam gebruik maken.

Met ruim 400 deelnemers bij de tweede editie was de organisatie zeer tevreden en ze hoopt dit jaar dat nog meer wandelaars de Fivelstadtocht bezoeken. De geïmplementeerde verbeteringen met betrekking tot de voorinschrijving en bijbehorende startprocedure zijn ook nu weer van toepassing en tevens zijn de starttijden voor de verschillende afstanden enigszins aangepast. Ook is de uiterste binnenkomst tijd verlengd met een half uur tot 17:30 uur.

Het wandelevenement is op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren en voor de editie van 2016 wordt de westelijke route uitgezet.

fivelstadtocht

De route kronkelt – afhankelijk van de te lopen afstand – westelijk richting Groningen via wierdedorpen en natuurlijk het Damsterdiep om vervolgens weer in het oude stadscentrum van Appingedam te eindigen. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

Meer informatie en nu opgeven kan via www.fivelstadtocht.nl