Open Nederlandse Quiz Contest in Martinikerk groot succes

GRONINGEN – Zaterdag 6 februari heeft team ‘Spanish Inquizition’ voor de tweede keer op rij de overwinning van de Open Nederlandse Quiz Contest (ONQC) binnen gehaald. Dit team was de sterkste van de 89 nationale en internationale teams die streden om de begeerde titel. Het team wist maar liefst 73,5 van de in totaal 90 punten te behalen.

‘Spanish Inquizition’ won naast de eeuwige roem ook een geheel verzorgd weekend Antwerpen inclusief een brouwerij bezoek. Daarnaast dragen zij een jaar lang de titel ‘Beste Quiz Team van 2016’.

In de sfeervolle Martinikerk in Groningen werden diverse rondes voorgelegd door onze quizmaster. De quiz bestond net als voorgaande edities uit negen spannende rondes. In totaal waren er twee fotorondes, twee muziekrondes en vijf rondes met algemene kennisvragen. De organisatie van de grootste kennisquiz van Nederland was in handen van Progress Events.

De knappe tweede prijs ging dit jaar naar team ‘Gargamel’ en de welverdiende derde prijs naar ‘Blue Toes’. Daarnaast was er dit jaar een speciale studentenprijs. ‘Tequila Mockingbird’ mag zich een jaar lang het ‘Beste Studenten Quiz Team van 2016’ noemen. Dit jaar won Ernst Elzinga van team ‘Glutius Maximus’ de individuele ‘Fifty-Fifty ronde’ en mocht zich daarmee de slimste persoon van deze 7e editie noemen.

Volgend jaar zullen alle teams opnieuw proberen de titel binnen te slepen. Zij krijgen hiervoor de mogelijkheid op zaterdag 4 februari 2017, tijdens de 8e editie van de Open Nederlandse Quiz Contest.