Groningers zeer gelukkig met ‘hun’ Groningen

De Martinitoren en de oostzijde van de Grote Markt in Groningen

GRONINGEN – De stad Groningen behoort tot de Europese steden waar de inwoners het gelukkigst zijn. De stad neemt op de ranglijst de veertiende plaats in en is daarmee na Rotterdam de ‘gelukkigste’ stad van Nederland.

Van de ondervraagde Groningers zegt 53 procent ‘heel tevreden’ te zijn. Daarbovenop geeft 38 procent aan ‘tevreden’ te zijn met het leven in Groningen. De Europese Commissie heeft de mensen gevraagd hun mening te geven over alle aspecten van de stad. Van sportfaciliteiten, winkelaanbod tot aan het openbaar vervoer.

Gelukkige Denen

Opvallend is de de geluksfactor in de Deense steden. Aalborg en Kopenhagen nemen de bovenste twee posities in. Nederland doet het ook goed met drie steden in de top 20. Naast Groningen (14e) staan ook Rotterdam (12e) en Amsterdam (17e) in de lijst.