Podium Trio geeft groots concert in Groninger kerk

GRONINGEN – Zaterdagavond 5 maart geeft het Podium Trio een concert in de Remonstrantse kerk in Groningen.

Bijzonder ensemble

Het Podium Trio is een bijzonder ensemble. Paul van Kemenade (saxofoon), Wolter Wierbos (trombone) en Jan Kuiper (gitaar) zijn gelauwerde, ervaren musici. Het trio is vernoemd naar de destijds door de SJIN (Stichting Jazz In Nederland) ingestelde Podiumprijs, een aanmoedigingsprijs voor Nederlandse jazzmusici. Toen Jan Kuiper in 1985 de Podiumprijs won, vroeg hij de eerdere winnaars Wolter Wierbos en Paul van Kemenade voor een concert. Sinds die tijd speelden ze tussen 1985 en 2000 honderden concerten in binnen-en buitenland, regelmatig met bekende gasten zoals Cornell Rochester, David Murray en George Lewis.

Podium-Trio

Boys of Pearl

Al bijna dertig jaar speelt het Podium Trio over de hele wereld op festivals. In het najaar van 2014 kwam het Podium Trio tijdelijk samen voor hun tournee Jongens van ’57 (hun geboortejaar en jaar dat iedereen 57 werd). Met de dertigste verjaardag van hun trio in zicht hebben de drie musici besloten om door te gaan met hun succesformule. Ze vieren hun parelmoeren jubileum onder de naam Podium Trio – Boys of Pearl. Als special guests heeft het Trio de beste ritmesectie ter wereld uitgenodigd: Jamaaladeen Tacuma op de bas en Cornell Rochester op drums.

Improvisatie

Het Podium Trio vertegenwoordigt al dertig jaar de Nederlandse muzikale vrijheid in samenspel, de compositorische originaliteit en vooral de unieke combinatie van improvisatiestijlen. Of het nu Afro-Amerikaanse jazz, popmuziek, free jazz, funk of Indiase muziek is: het Trio speelt het allemaal met een ongelooflijke souplesse en een kristalhelder ensemblesound.

Zaterdag 5 maart 2016
20.00 uur
Entree: € 20
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda.

De online kaartverkoop loopt tot vrijdag 4 maart 16.00 uur. Voor aanvang van het concert worden er kaarten aan de deur verkocht.

Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen