Provincie Groningen geeft Veendammer bedrijf mogelijkheden tot uitbreiding

VEENDAM – Het bedrijf ABS Cilinders BV uit Veendam krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro voor een vernieuwende draaibank, die op één plek de bewerkingen kan uitvoeren die normaal door drie machines uitgevoerd worden.

Met de nieuwe draaibank bespaart ABS tijd, geld en transport omdat de productie nu nog op verschillende locaties plaatsvindt. Hierdoor kan het bedrijf duurzamer werken en de productie uitbreiden. Dit levert minstens vier nieuwe banen op.

ABS Cilinders is gespecialiseerd in de productie en de revisie van hydraulische cilinders, die onder meer in de industrie, transport en scheepvaart gebruikt worden. Bij het bedrijf werken bijna dertig mensen.

De nieuwe machine van het bedrijf wordt aangedreven door elektromotoren met een hogere rendement, die minder energie verbruiken en minder CO2 uitstoten. Voor de nieuwe machine wordt de bestaande fabriekshal aangepast en wordt het hele productieproces opnieuw ingericht.

Innovatief & Duurzaam MKB

De subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.

Foto: ABS Cilinders