FC Groningen krijgt groen licht van de KNVB; ‘Sørloth mag spelen tegen Ajax’

groningen - heracles

GRONINGEN – Aanvaller Alexander Sørloth mag zondag in actie komen tegen Ajax. Sørloth brak in het duel met PEC Zwolle zijn middenhandsbeentje in zijn rechterhand en moest met pijn het veld verlaten. Dit nadat hij verkeerd terecht kwam na het scoren van de openingstreffer.

De KNVB heeft het aangemeten handcorset van de aanvaller goedgekeurd. Hierdoor mag Sørloth vanaf komende zondag spelen in een officiële wedstrijd.

Alexander Sørloth zal vrijdag weer voor het eerst meetrainen met de selectie. Coach Erwin van der Looi zal op basis van die training beslissen of Danny Hoesen zijn basisplaats kwijt zal raken aan de nog immer herstellende aanvaller.

FC Groningen treedt aankomende zondag in eigen huis aan tegen Ajax. De wedstrijd in de Euroborg begint om 12:30 uur.