GroenLinks en PvdA organiseren avond over duurzaamheid in het Oldambt

Raad Oldambt

OLDAMBT – Onder de titel ‘Duurzaam Meters Maken; Hoe krijgen we Oldambt duurzaam aan het werk?’, organiseren de Oldambtster afdelingen van PvdA en GroenLinks op donderdag 18 februari een bijeenkomst over de mogelijkheden om op het vlak van de duurzaamheid vooruitgang te boeken.

Gaan andere manieren om energie te produceren, isolatie van woningen, aandacht voor groen en natuur, duurzame landbouw, bio-based economy en toerisme niet alleen zorgen voor een beter milieu, maar leveren ze ook werk op in Oost-Groningen? Dat is de vraag waarover een aantal deskundigen en het publiek zich zullen gaan buigen. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats in Brasserie Harbour Jazz Club (Havenkade West 3, Winschoten). Aanvang 20.00 uur.

De avond zal geopend worden door prof. Henk Moll (RUG) die iets zal vertellen over de mogelijkheden die een duurzame economie biedt als het gaat om milieu en werkgelegenheid. Hij zal ook ingaan op de vraag hoe de gemeente Oldambt er wat dat betreft voorstaat en welke mogelijkheden tot verbeteringen er zijn. Vervolgens zullen actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid aan de orde worden gesteld en toegespitst op de kansen die dat biedt voor Oost-Groningen.

Gedeputeerde Nienke Homan schetst de mogelijkheden die de provincie Groningen ziet voor duurzame ontwikkelingen en de rol die gemeenten daarin kunnen spelen. Ook de mogelijkheid om als gemeente zelfstandig duurzaamheidsbeleid op te zetten, zal zij aan de orde stellen.

Afsluitend gaat wethouder Laura Broekhuizen van Oldambt in op de kansen die zij ziet voor de gemeente en de rol die andere overheden en particulieren zouden kunnen spelen als het om het milieu en duurzame werkgelegenheid gaat.

Na de pauze zullen bovenstaande sprekers onder leiding van Jan Willem Kok in debat gaan met ondernemers, bewoners, initiatiefnemers van duurzame projecten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Het publiek is uiteraard uitgenodigd zich ook te laten gelden.

Foto: Raad van Oldambt