Jongeren in Vlagtwedde mogen meedoen aan FC Groningen Buurt Battle

GRONINGEN - ZNC promotie feest

VLAGTWEDDE – In navolging op vorig jaar kunnen ook dit jaar jongeren in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar uit de gemeente Vlagtwedde meedoen aan de FC Groningen Buurt Battle.

Tijdens de Buurt Battle worden er gedurende zes weken verschillende voetbaltrainingen gegeven. Het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten en sociale buurtbijdragen staan centraal. Met het voetballen en de buurtbijdragen kunnen de deelnemende jongeren punten verdienen, waarmee ze een plekje in het finaleteam kunnen bemachtigen. Dit team mag de gemeente vertegenwoordigen tijdens de finaledag op woensdag 20 april 2016.

Wethouder Giny Luth is aanwezig bij de kick-off van de Buurt Battle, die op woensdag 9 maart plaatsvindt. Dan wordt ook direct de eerste training gegeven. De andere trainingsdagen zijn 16, 23 en 30 maart, 6 en 13 april.

Doel

De betrokkenheid van ouders, het positief beïnvloeden van de leefstijl van jongeren en het terugdringen van overlast en het daarmee bevorderen van de kwaliteit van woon- en leefklimaat zijn belangrijke doelstellingen van het project. Ook het bijbrengen en benadrukken van normen en waarden en het verhogen van de sportparticipatie van de jongeren staat centraal.

Gemeente Vlagtwedde Actief

Het project is een initiatief van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en wordt ondersteund door de AVEBE. Het initiatief past goed binnen de doelstellingen van Gemeente Vlagtwedde Actief. Gemeente Vlagtwedde Actief is een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Stichting Rzijn en heeft als doel door middel van sport- en beweegactiviteiten de gezonde leefstijl te bevorderen bij de inwoners van de gemeente Vlagtwedde.