Concert Der Aa-kerk in Groningen; Matthäus Passion door het Luthers Bach Ensemble

GRONINGEN – Zaterdagavond 12 maart voert het Luthers Bach Ensemble de Matthäus Passion op in de Der Aa-kerk in Groningen.

Hoewel Bach de Matthäus Passion niet heeft geschreven als opera, bevatten zowel de tekst als de muziek veel dramatische, bijna opera-achtige elementen. Het is ook en misschien wel juist een meeslepend verhaal, een verhaal over een onafwendbaar lot. De Matthäus Passion wordt deze keer uitgevoerd door twee samengestelde koren uit het projectkoor van het Luthers Bach Ensemble.

Poster_lbe-matthaus

De begeleiding is in vertrouwde handen bij het vaste barokorkest. De soli bestaan uit de bekende solisten van het Luthers Bach Ensemble, de Evangelist en de Jezusfiguur, die de muziek uit het hoofd zingen. Daarmee heeft deze ’traditionele’ uitvoering toch een aantal verwijzingen naar de scenische Matthäus Passion die het kleinkoor vorig jaar – met veel lovende commentaren – bracht.

Kleinkoor en barokorkest

Het Luthers Bach Ensemble heeft twee koren: een kleinkoor en een projectkoor. Het kleinkoor bestaat uit zeer ervaren zangers en deels professionals. Het koor heeft de laatste jaren furore gemaakt met uitvoeringen in Nederland en Ostfriesland. Het projectkoor bestaat uit een enthousiaste groep ervaren amateurzangers en geeft twee keer per jaar een concert. Het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble bestaat uit een vaste kern van internationale jonge getalenteerde spelers.

Uitvoerenden

Luthers Bach Ensemble (ripiënisten & solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Roder Jongenskoor
Sara Jäggi (sopraan)
Agnes van Laar (sopraan)
Robert Kuizenga (altus)
David van Laar (altus)
William Knight (tenor)
József Csapó (tenor)
David Greco (bas)
Henk Timmerman (bas)
Robert Buckland (Evangelist)
Marc Pantus (Christus)

Entree

€ 34,- | eerste rang € 44,- | vriend € 29 | student €15

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ticketshop van Boekhandel Daan Nijman: http://tickets.daannijman.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op www.luthersbachensemble.nl en via 06 149 22 638 (ma-wo-vr tussen 18.00 uur en 21.00 uur).

Zaterdag 12 maart 2016
19.30 uur
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen