Indoor Tolbert voor een groot deel gratis toegankelijk

TOLBERT – Indoor Tolbert, dat voor 24 maart tot en met 2 april op het programma staat, wordt voor een groot deel gratis voor het publiek.

Om de service aan bezoekers uit te breiden worden de meeste dagen vrij toegankelijk . Bij de tuigpaardenavond en de springrubrieken op de laatste twee dagen wordt entree geheven, maar alle andere dagen staan de deuren wijd open.

De eerste drie dagen zijn ingeruimd voor de dressuursport. Grote trekpleister is de categorie Subtop. Ruiters en amazones die in de Subtop uitkomen zijn veelal op professionele basis in de hippische sector werkzaam. Bekende noordelijke deelnemers die op de voorlopige deelnemerslijst staan zijn onder anderen Marloes Oosterhof (Zuidbroek), Bennie van Es (Marum), Laura Zwart (Oosterwolde), Stephanie Berends (Groningen) en Trea Mulder-Dolsma (Dwingeloo). Ook Tatjana Mulder uit Leek en Marc-Peter Spahn uit Niebert staan op de deelnemerslijst en zij willen in de HJC Manege zo hoog mogelijk eindigen.

Naast wedstrijden staat er op zaterdagavond 26 maart het Superhorse Dressuurgala op het programma. Een van de amazones die een show komt geven is Ellen Wynia uit Steenbergen. Zij werd in februari Drents Kampioen dressuur ZZ licht.

Tijdens de editie 2016 biedt Indoor Tolbert is te genieten van een grote verscheidenheid aan paardensport, waaronder die van de tuigpaarden. In het gebied Westerkwartier, waarin ook Tolbert is gelegen, zijn tuigpaarden erg populair en liefhebbers kunnen volop aan hun trekken komen. De prachtige tuigpaarden van de VTN Noord, de afdeling Noord van de Vereniging Tuigpaarden Nederland komen in de ring, evenals de imposante paarden van het Friese Ras en ook de kleine shetlanders. De Reproplus Tuigpaardenavond bij Indoor Tolbert staat geprogrammeerd voor vrijdagavond 25 maart.

Op zondag 27 maart is de traditionele ponydag bij het hippische evenement.

Het grootste deel van het programma van het concours staat in het teken van de springsport.

Ook dit jaar wordt in de belangrijkste springwedstrijd gestreden om een paardentrailer.
De organisatie van Indoor Tolbert heeft in Eemsned, uit het Groningse Losdorp, een leverancier van paardentrailers gevonden die dit jaar de eerste prijs van de Grote Prijs van Tolbert sponsort. Deze Eemsned paardentrailer is een altijd gewilde hoofdprijs en zal op zaterdagavond na afloop van de Grote Prijs van Tolbert aan de winnaar worden overhandigd.

Verleden jaar was het de Duitser Hartwig Rohde die de paardentrailer in de wacht sleepte met zijn overwinning in de Grote Prijs van Tolbert.

 

Foto: Richard Wagenaar