Man (33) uit Stadskanaal aangehouden na stelen van karts

STADSKANAAL/EMMEN – Een 33-jarige man uit Stadskanaal is dinsdagavond aangehouden op verdenking van diefstal. Samen met twee handlangers zou de man tussen 23 en 25 januari een bestelbusje, twee wedstrijdkarts en aanverwante spullen hebben gestolen in Emmen.

De eigenaar heeft destijds aangifte gedaan van de diefstal en een beloning uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de daders en de weggenomen spullen. Begin deze week meldde zich een 22-jarige man die de eigenaar van de spullen een tip gaf. Hij zei dat hij wist waar de gestolen goederen zich bevonden en wilde aanspraak maken op de beloning.

Tipgever blijkt zelf verdacht

Hierop is de eigenaar naar de politie gegaan en heeft de tip doorgegeven. Na onderzoek heeft het arrestatieteam dinsdagavond een busje onderschept waar een deel van de gestolen spullen in terug gevonden is. De drie inzittenden zijn daarop aangehouden. Hieronder de 33-jarige man uit Stadskanaal en de tipgever zelf. De derde verdacht is een 25-jarige man uit Emmen.

De mannen uit Stadskanaal en Emmen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. De 22-jarige ‘tipgever’ bleek gesignaleerd te staan in Bulgarije en wacht op zijn uitlevering aan de Bulgaarse autoriteiten. De eigenaar heeft alle gestolen spullen inmiddels weer teruggekregen.