NK Freestyle Connection: ‘Voor en door Freestyle voetballers’

GRONINGEN – Zaterdag 20 februari wordt de 2e editie van Freestyle Connection, georganiseerd vanuit Urban House Groningen.

Op deze dag zal er gestreden worden om de titel ‘Nederlands Kampioen Freestyle Football’. De winnaar krijgt een ticket van Red Bull om Nederland te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Red Bull Street Style in London. Deelname is nog mogelijk en kost 5 euro.

De jury bestaat uit drie freestylers waaronder Soufiane Bencok, Nick Zieren en Daniel Rooseboom. De heren stonden aan de wieg van het Freestylen en hebben allen verscheidene titels in de wacht gesleept gedurende hun carrières. Zij gaan de deelnemers beoordelen op de moeilijkheidsgraad van de trucs, creativiteit, originaliteit en stijl. Middels een afvalrace zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.

Medeorganisator en Freestyle-voetballer Christiaan van der Weide: “Wat is er mooier om je skills te mogen laten zien op een groots georganiseerd Nederlands kampioenschap freestyle football. Waabij vervolgens de winnaar Nederland gaat vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Freestyle Football georganiseerd door Red Bull.”

Het evenement start 20 februari om 12:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Belangstellenden kunnen het kamipoenschap komen bekijken aan de Travertijnstraat 12 in Groningen.