“Snel meer duidelijkheid over voortbestaan V&D”

De zuidgevel van het filiaal van V&D aan de Grote Markt in Groningen. Het pand werd gebouwd in de periode 1955-'58 naar een ontwerp van de gebroeders E.H. en H.M. Kraayvanger (resp. 1899-1978 en 1903-1981).

GRONINGEN – Of de vestiging van V&D in Groningen ook na komende woensdag nog open is zal maandag in de loop van de ochtend bekend gemaakt worden. Investeerder Roland Kahn is al weken hard bezig met een overname van de keten.

Succesvolle onderhandelingen kunnen betekenen dat er ook na woensdag nog gewinkeld kan worden bij een V&D vestiging in de stad. Kahn, onder meer betrokken bij de Coolcat-keten, gaf aan door te willen met 45 vestigingen. Als één van de beter draaiende V&D’s in Nederland ligt in de lijn der verwachting dat het Groninger filiaal daarbij zit.

Insiders meldden zondag dat de investeerder dichtbij een akkoord is met de leveranciers van de keten en zijn huisbank, de ING. Ook zou Kahn tot overeenstemming zijn gekomen met de huurbazen van 35 zaken. Een doorstart is alleen mogelijk met de hulp van de verhuurders, ook zij moeten een duit in het zakje doen om de toekomst van de V&D warenhuizen te waarborgen.