Westerwolde verliest van koploper HFC ‘15 in Hoogkerk

HOOGKERK – Op sportpark “De Verbetering” in Hoogkerk verloor Westerwolde deze middag van koploper HFC ’15. Deze als “zes punten” gekarakteriseerde wedstrijd vond onder bijna erbarmelijke omstandigheden plaats.

Mocht Westerwolde de wedstrijd winnen, dan zou het de tegenstander tot op één punt naderen; bij verlies zou de achterstand oplopen tot zeven punten.

Een en ander neemt niet weg dat de thuisploeg deze middag op prima wijze uit de startblokken ging. Misschien beter gewend aan het harde, stuiterige kunstgrasveld dan de mannen van Loek Swarts, creëerden zij in het begin van de wedstrijd behoorlijk veel kansen. Hierbij dient aangetekend te worden dat men de wind hierbij enigszins in de rug had. Al na twee minuten resulteerde dit in de openingstreffer. Een corner werd op prima wijze door Marten Wobbes binnen geknikt. De verdediging van Westerwolde stond erbij en keek erna.

Was het begin van de wedstrijd dus voor HFC ’15, langzamerhand kregen de Westerwolders meer grip op de wedstrijd. Tot echte doelkansen resulteerde dit nog niet. Een aantal fraaie kansen voor HFC ’15 werd door hun voorwaartsen om zeep geholpen of door keeper Henk Hebers onschadelijk gemaakt, zodat scheidsrechter Caglak na 45 minuten bij een stand van 1 – 0 voor de rust kon fluiten. Zowel spelers als publiek gingen bijna in draf op weg naar een warmere locatie en de thee of de koffie.

In de tweede helft een beter Westerwolde. Middels opportunistisch aanvalsspel wist men de verdediging van HFC ’15 behoorlijk onder druk te zetten. Mede door prima keeperswerk van de sluitpost van HFC ’15 wisten de mannen uit Hoogkerk echter stand te houden. Goede kansen van onder andere Frank Riks (afstandsschot en schuiver) en Martin Boer (twee kopballen) kregen niet die beloning die de ploeg qua inzet en aanvallende bedoelingen wel verdiend had. Maar zoals dat wel eens vaker gebeurt liep ook nu de aanvallende ploeg tegen een vlijmscherpe counter aan. De verdediging werd op snelheid geklopt en aanvoerder Johan Honebeke gooide de wedstrijd met een harde schuiver in het slot: 2 – 0.

Niet lang daarna floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en vierde koploper HFC ’15 deze belangrijke overwinning. Bleven de wedstrijdpunten in Hoogkerk, de drankprijzen van de verloting gingen wel mee richting Vlagtwedde gingen.