ChristenUnie Stadskanaal knapt verwaarloosde tuin op om aandacht te vragen voor mantelzorgers

STADSKANAAL – Vrijwilligers van de ChristenUnie Stadskanaal hebben zich op de dag voor Valentijnsdag ingezet voor een project via stichting Present.

Met de actie wil de ChristenUnie Stadskanaal weer aandacht vragen voor het werk van vrijwilligers en mantelzorgers. “Ook vorig jaar hebben we projecten gedraaid met Valentijnsdag. Het werk van vrijwilligers en mantelzorgers is onmisbaar en verdient onze steun. Om dat te onderstrepen heeft de fractie van de ChristenUnie samen met leden zelf ook de handen uit de mouwen gestoken” aldus raadslid Okko Dijkstra.

Het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers is een van de speerpunten van de Stadskanaalster ChristenUnie. De ChristenUnie vindt dat de provincie maar ook de gemeente vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties en andere organisaties op het gebied van zorg- en patiëntenparticipatie moet ondersteunen.

Leden van de ChristenUnie Stadskanaal deden mee aan een project in Muntendam. Daar hielpen ze een alleenstaande mobiel beperkte vrouw met het opknappen van haar verwaarloosde tuin, terras en bestrating. Na een halve dag met vereende kracht zwoegen mag het resultaat er zijn. ChristenUnie raadslid Okko Dijkstra: ”We zijn blij dat we ons als leden van de ChristenUnie hebben mogen inzetten voor onze kwetsbare naaste, die hulp nodig heeft en dat we zo ook op deze manier een positieve bijdrage mogen leveren aan de samenleving. Wij zijn uiterst tevreden over onze goede samenwerking met stichting Present Zuidoost Groningen, van wie we dit project mochten uitvoeren. Ook in de toekomst verwachten we een vruchtbare samenwerking met Present en hopen we mee te kunnen doen aan nieuwe projecten.”